In september 2022 zijn we ook bij DFS Arnhem gestart met een nieuw initiatief waar sportiviteit en spelplezier voorop staat: Walking Handball! Inmiddels zijn er al 28 verenigingen in Nederland die hiermee bezig zijn!

 
Walking handball laagWalking Handball is een aangepaste spelvorm van het originele handbalspel, waardoor het geschikt is voor ouderen. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Dus ideaal om dit leuke spelletje te blijven spelen ongeacht je leeftijd. Ook na bijvoorbeeld een hersenbloeding is deze sport mogelijk. Er mag niet worden gerend of gesprongen, en duwen en vasthouden wordt ook niet toegestaan.


Walking handball hoogWalking Handball hanteert dezelfde regels als het reguliere handbalspel bij de F-jeugd met een aantal uitzonderingen. De spelregels dragen voor een belangrijk deel bij aan het spelplezier. Het respecteren van de regels door de doelgroep betekent dat het plezier in het spel maximaal ervaren wordt. Vanuit deze gedachte zijn de regels ook opgezet. Uiteraard zijn de deelnemers fanatiek en willen zij graag winnen. Maar winnen staat niet voorop bij Walking Handball, verantwoord bewegen, meedoen, ontmoeten en gezelligheid wel. Walking Handball is gemengd, er wordt dus zowel met mannen als vrouwen samengespeeld.

Meld je aan!
Wij zijn met een kleine groep begonnen. Dus lijkt jou het leuk om bij ons aan te sluiten met Walking Handball? Stuur dan een mailtje naar onze initiatiefneemster Riet Rijnbeek (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bel: 06-23179011.