Inleiding
DFS Arnhem en haar voorgangers hebben altijd als doel gehad dat er voor iedereen een plek moet zijn in de vereniging. Binnen deze vereniging heerst een gezond en veilig sportklimaat, waar iedereen welkom is en iedereen met respect moet worden behandeld. Of je nu gaat voor de topsport of voor de recreatieve tak van sporten wij willen dat er een plek is voor jou binnen DFS Arnhem, waar je met plezier kunt handballen. Om deze doelstelling te kunnen waarborgen, zijn er een aantal regels opgesteld, die hieronder nader worden toegelicht.

Kernwaarden
DFS Arnhem heeft voor zichzelf een aantal kernwaarden vastgelegd, die aansluiten bij de kernwaarden van het Nederlands Handbal Verbond om zo een veilig en plezierig handbalklimaat voor iedereen te creëren. DFS Arnhem strijdt voor: gelijkheid, open communicatie, respect, sportiviteit. Deze kernwaarden zijn vastgelegd en uitgelegd in een document over Normen & Waarden, wat als aanvulling op het Huishoudelijk Reglement is opgemaakt. 

Verklaring Omtrent Gedrag
Alle coaches, trainers en begeleiders van DFS Arnhem moeten een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen. Deze is gratis aan te vragen via het door het NOC*NSF beschikbaar gestelde formulier. DFS Arnhem wil op deze manier zo veel mogelijk bijdragen aan het veilig kunnen sporten binnen onze vereniging. DFS Arnhem heeft hiertoe een protocol opgesteld.

Vertrouwenspersoon
Er wordt gesproken over ongewenst gedrag als het gaat om situaties waarbij er sprake is van ‘grensoverschrijdende omgangsvormen’, bijvoorbeeld in gevallen van discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie of pesten / buitensluiten. Heb je te maken met ongewenst gedrag? Twijfel je of je dingen die je hebt gezien of hebt meegemaakt door de beugel kunnen? Neem dan contact op met onze vertrouwenspersoon Eva de Munnik, die vertrouwelijk en anoniem om gaat met jouw informatie. Op deze pagina stelt zij zich aan je voor en legt ze uit wat je van haar kan verwachten. 

Sancties
Het bestuur behoudt zich het recht voor om sancties toe te passen wanneer een lid zich niet houdt aan gemaakte afspraken en/of zich verliest in respectloos en ongewenst gedrag. Bij sancties moet gedacht worden aan verwijdering van de training en/of wedstrijd, het op non-actief stellen van een lid en in het meest negatieve geval het opzeggen van het lidmaatschap. Dit willen we uiteraard te allen tijden zo veel mogelijk proberen te voorkomen en daar hebben we ieders hulp hard bij nodig! 

Tot slot…
Als je ideeën hebt over verbetering van het sportklimaat bij DFS Arnhem, dan kun je altijd terecht bij het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Voor meer informatie over grensoverschrijdend gedrag, bekijk de website van het Nederlands Handbal Verbond hierover: https://www.handbal.nl/grensoverschrijdend-gedrag.

Samen staan wij sterk en zorgen we dat deze club prachtig blijft!