Vrijwilligers zijn binnen iedere sportvereniging van onschatbare waarde. Van bestuurslid tot barmedewerker, van trainer tot commissielid of scheidsrechter: een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. Dat kunnen incidentele activiteiten zijn, zoals het helpen bij een toernooi, maar ook activiteiten die een wat meer structurele inzet vragen. Vaak is die structurele inzet overigens niet meer dan één of twee uurtjes per week.

 


DFS Arnhem is in 2020 gestart met een nieuwe manier om haar leden meer te betrekken bij de organisatie van de vereniging door de taken beter te verdelen over meerdere handjes. Hierdoor komt niet al het werk te liggen bij slechts enkele mensen en is het voor iedereen beter in te passen naast werk en andere bezigheden.

In onderstaande document lees je de verschillende vrijwilligerstaken die er binnen DFS Arnhem zijn. Dit zijn taken die we met elkaar als vereniging moeten oppakken om de club draaiende te houden. De verschillende taken staan omschreven met een korte uitleg en het aantal punten wat je ermee kan behalen als je de taak uitvoert. Indien je vragen hebt over een bepaalde functie, neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator Ilse Smits via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Aanmelden als bondslid?
Voor wedstrijdgerelateerde zaken dienen vrijwilligers te zijn aangemeld als bondslid. Dit geldt voor scheidsrechters, begeleiding van onze teams (trainers, coaches enz) maar ook voor de wedstrijdtafelbezetting vanaf de C-jeugd. Aanmelden is eenvoudig en kan hier!


{pdf=https://www.dfsarnhem.nl/images/articles/2023_2024/240101_Puntensysteem.pdf|100%|600|native}