Vertrouwenspersoon EvaEven voorstellen…
Mijn naam is Eva de Munnik, ik ben 37 jaar oud en ik woon in Huissen. Ik ben op mijn 5e begonnen met handballen bij HV Huissen, en heb daarna op mijn 19e de overstap gemaakt naar AAC 1899. Momenteel handbal ik zelf nog steeds met veel plezier bij deze mooie club in Dames 1 (als de blessures mij niet tegenwerken).Ik vind handbal nog steeds de mooiste sport die er is en haal vooral veel plezier uit het presteren als team. Ik vind het dan ook heel erg belangrijk dat iedereen binnen het team zich veilig en gerespecteerd voelt. Ik ben zelf in 2008 afgestudeerd in Psychologie en heb in 2016 voor mijn werk een opleiding gevolgd voor Vertrouwenspersoon. Vanuit deze rol probeer ik bij te dragen aan een gezond en veilig (sport-)klimaat.


Wat kunnen jullie van mij verwachten?
Je kunt altijd naar mij toekomen als er iets dat je graag wilt delen of als je een vraag hebt met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag. Hierbij kun je denken aan: pestgedrag, bedreiging, machtsmisbruik, sexting, discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie, buitensluiting, doping, etc. Als je mij benadert, zal ik naar je luisteren en meedenken in oplossingen. Ik kan je eventueel doorverwijzen naar geschikte hulp, maar soms is een luisterend oor ook al voldoende. Alles wat je mij vertelt, wordt vertrouwelijk en anoniem behandeld, tenzij er sprake is van een strafbaar feit.

Het is belangrijk om te weten dat ik als vertrouwenspersoon niet zelf inhoudelijk de klacht zal behandelen, maar je wel de weg naar een eventuele oplossing probeer aan te geven.


Positie binnen DFS Arnhem
Als vertrouwenspersoon ben ik onafhankelijk en rapporteer ik aan niemand. De gesprekken met mij zijn dan ook vertrouwelijk en ik zal anoniem met jouw informatie omgaan. Het bestuur kan mij dan ook nooit ‘op het matje roepen’ om openheid van zaken te geven. In het organogram van de vereniging is ook te zien dat mijn positie onafhankelijk van alle bestuurders is vastgelegd. Op eigen titel zou ik het bestuur soms wel informeren als bijvoorbeeld bepaalde algemene signalen vaker naar voren komen en actie gewenst is. Ik zal nooit handelen zonder toestemming van de betrokkene.

Hoe te bereiken?
Ik ben via de mail te bereiken op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En daarnaast uiteraard altijd aanspreekbaar in de sporthal!

Voor meer informatie over grensoverschrijdend gedrag, bekijk de website van het Nederlands Handbal Verbond hierover: https://www.handbal.nl/grensoverschrijdend-gedrag