190928 DB1Zaterdag 28-09-2019 om 16.30 ging voor de meiden van de DB1 de nieuwe competitie van start, uit in Twello. Vorig seizoen kwamen de meiden uit in de landelijke C competitie Noord-Oost en toen komende vanuit een regionale competitie was dat voor een aantal meiden best wel schakelen geweest. Nu is de vraag vooraf hoe ze het zullen gaan doen in de landelijke B competitie Noord-Oost, temeer daar een een aantal speelsters pas 2e jaars C speelster is.

Het team was vanaf het fluitsignaal geconcentreerd en de verdediging stond als een huis, Voorwaarts kwam er nauwelijks doorheen. Omdat DFS in de aanval aan het grote fysiek van Voorwaarts moest wennen, kwamen de doelpunten pas na een paar minuten spelen en nam DFS brutaal de leiding: 0-1.
Voorwaarts maakte daarna de gelijkmaker maar DFS bleef vlot combineren en vond steeds de vrije speelster: in een mum van tijd was de stand 1-4. Een toegekende penalty werd ook nog door de grote keepster gestopt. Vooral via afstandschoten vanaf de 9 meter lijn trok Voorwaarts de stand weer gelijk en daarna ging het gelijk op richting de rust, stand 9-9.

Na de rust ging DFS verder met het uitstekende spel en was het zelfs nog iets attenter in de verdediging door op tijd uit te stappen waardoor afstandsschoten van Voorwaarts geen doel meer treffen. Het in grote getale meegereisde enthousiaste publiek ging er eens goed voor zitten en werd op een verder puike partij van DFS getrakteerd want via prachtig uitgevoerde fast-breaks liep DFS vlot uit, ook mede doordat de dragende speelster van Voorwaarts geblesseerd uitviel en Voorwaarts daardoor moeizaam tot scoren kwam. Eindstand 16-24 en de conclusie dat de DB1 van DFS prachtig handbal speelt dat vertrouwen schept voor het komende seizoen.

Sponsoren van onze B1-meiden: @andreklop.nl en @HuismanSport