7 januari 180107 DFS D3 UGHV D1
Een nieuw jaar, een nieuwe opstelling! DFS D3 begint met een 1-2-3 variant, een zeer offensieve defensie! ... maar we wisten dan ook nog wel van de uitwedstrijd dat UGHV met hun lengte goed van afstand kunnen schieten.

De eerste vrije bal is voor Ulft en die spelen een ‘drietje’. Het DFS blok is te laag en de score is geopend: 0-1. De tweede keer, nog geen minuut later, is het blok wel goed, maar het schot onhoudbaar: 0-2.

Gelukkig kunnen de meiden van D3 ook van afstand schieten: 1-2. Het spel gaat nu over en weer, waarbij Ulft een aantal keer mooi wegdraait op de cirkel en zo kansen creëert. Ze zijn echter ongelukkig (of slordig?) in de afwerking. Na 10 minuten in de eerste helft staat het 3-4 en hebben beide teams moeite om door de defensie te komen. Aanvallen duren langer en het is zoeken naar de opening. UGHV is - zeker fysiek - sterker, maar heeft ook moeite met scoren.
Met nog 5 minuten te gaan grijpt een Ulftse cirkel speelster hard in op een mooi uitgespeelde fastbreak van DFS: Penalty! ... Paal! Het blijft 3-5.
De snelle aanval blijkt wel de oplossing, en in de laatste minuten komen we terug van 3-6 naar een 6-6 ruststand.

Begin tweede helft herpakt UGHV zich, en weet het doel weer te vinden. Ondanks dat ook zij moeite hebben en houden met scoren, lopen ze wel uit naar 6-9.
Beide keepers staan goed te keepen, wat natuurlijk ook niet helpt. DFS heeft net wat meer tijd nodig in de aanval en weet nèt wat minder makkelijk te scoren, maar na 10 minuten staat het toch 8-10, ondanks een gemiste strafworp.

De meiden van D3 blijven knokken voor resultaat, zoals altijd. De scheidsrechter heeft dan ook regelmatig de fluit in de mond, als er weer een scrum wordt ingezet op de cirkel.
De energie voor de aanval gaat wel ten koste van de defensie, en UGHV weet daar - met hun lichamelijk wat meer ontwikkelde spelers (M/V) - eindelijk gebruik van te maken. Ze lopen verder uit naar 8-12.

Met nog 2 minuten te gaan wordt er een laatste offensief ingezet, en DFS komt terug naar 10-12. Maar UGHV rondt af met 3 schoten: lat, keeper en net..... eindstand 10-13.

Goed om te zien dat de meiden fris aan het nieuwe jaar beginnen, en met veel lol, inzet en strijdlust aan het handballen zijn!