Ook onze vereniging is op zoek naar mensen (leden, ouders van jeugdleden, maar zeker ook mensen in de kennissensfeer ) die ons op gezette tijden willen helpen met een aantal activiteiten. Dat kunnen incidentele activiteiten zijn, bv het helpen bij een toernooi, maar ook activiteiten die een wat meer structurele inzet vergen. Vaak is die structurele inzet overigens niet meer dan een of twee uurtjes per week.

Concreet zoeken we mensen voor de hieronder genoemde activiteiten. Heb je interesse, wil je meer informatie of heb je iemand binnen je netwerk die interesse heeft, stuur dan een berichtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Evenementen & Activiteiten

Alle evenementen en activiteiten binnen de vereniging zijn ondergebracht bij de commissie Evenementen & Activiteiten.

Of het nu gaat om bijvoorbeeld het jeugdkamp, het oliebollentoernooi, de Vriendenloterij of Grote Clubactie, de loterij bij H1, de organisatie en uitvoering vindt binnen deze commissie plaats

We zoeken mensen die het leuk vinden om een keer te helpen bij een dergelijke activiteit of een evenement mee willen helpen organiseren. Alle hulp is welkom, eenmalig of periodiek!!!

 • Medewerker Evenementen & Activiteiten
Als medewerker Evenementen & Activiteiten bedenk je met je collega’s niet alleen leuke activiteiten maar je werkt ze ook uit en organiseert ze/helpt bij de organisatie ervan.

Tijdsindicatie: 1 uur per week; tijdens de activiteit 1 tot enkele uren per activiteit

 • Helper bij een evenement of activiteit
Je helpt bij de uitvoering van een bepaald(e) evenement of activiteit. In de voorbereidingsfase kun je uiteraard meedenken over opzet.

Als medewerker Evenementen & Activiteiten bedenk je met je collega’s niet alleen leuke activiteiten maar je werkt ze ook uit en organiseert ze/helpt bij de organisatie ervan.

          Tijdsindicatie: 1 uur per week in de voorbereidingsfase; tijdens de activiteit 1 tot enkele uren per activiteit

  
Vrijwilligerscoordinator

Een vereniging valt of staat met de inzet van vrijwilligers.
Binnen DFS Arnhem is dit niet anders en kunnen we altijd extra handjes gebruiken.

Om dit vanuit een centrale plek in goede banen te leiden, hebben we een Vrijwilligerscommissie in het leven geroepen.

Een keyfunctie hierbij is die van vrijwilligerscoördinator.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Stelt samen met het bestuur het vrijwilligersbeleid op
 • Implementeert dit beleid binnen de vereniging
 • Maakt een ‘vrijwilligersplanning’ waarin de (toekomstige) vrijwilligersbehoefte van de vereniging staat beschreven en welke acties nodig zijn om deze in te vullen
 • Beschikt over het overzicht van alle (openstaande) vrijwilligersfuncties, inclusief de daarbij behorende functie-omschrijvingen
 • Is eerste aanspreekpunt voor (potentiele) vrijwilligers
 • Stimuleert dat bij de taakinvulling zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de wensen, motieven en mogelijkheden van de vrijwilligers
 • Stimuleert in dat kader dan ook maatregelen die gericht zijn op de waardering van de vrijwilligers.
Gevraagde vaardigheden
Uiteraard enthousiasme en mensgerichtheid, maar daarnaast ben je pro-actief en heb je overtuigingskracht.

Benodigde inzet
 • Gemiddeld 1 a 2 uur per week. In de opstartfase zijn echter meer uren noodzakelijk.
Commissie Senioren

Een goed contact vanuit de seniorenteams richting bestuur en omgekeerd is voor beide partijen wenselijk. En omdat we binnen de vereniging werken met 3 categorien seniorenteams (herenselectie – damesselectie – breedtesport & recreanten), elk met hun eigen wensen, hebben we besloten om voor elke categorie een aanspreekpunt te benoemen.

Deze aanspreekpunten vormen samen met de coordinator Senioren de Commissie Senioren.

Voor de volgende functies kunnen we hulp gebruiken:

- Coordinator Senioren

Als Coordinator Senioren behartig je – samen met je mensen – de belangen van alle seniorenteams binnen de vereniging.

Je onderhoudt periodiek contact met de trainers, coaches, begeleiders van genoemde teams en pakt afgegeven signalen op indien nodig. In geval van technische onderwerpen werk je nauw samen met de Commissie Technische Zaken

Je maakt onderdeel van het bestuur uit (vergaderfrequentie maandelijks)

 • Contactpersoon Herenselectie
Als Contactpersoon Herenselectie ben jij het eerste aanspreekpunt voor de herenselectie (Heren 1 en 2)

Je onderhoudt periodiek contact met de trainers, coaches, begeleiders van genoemde teams en pakt afgegeven signalen op indien nodig. In geval van technische onderwerpen werk je nauw samen met de Commissie Technische Zaken. Samen met de coordinator Senioren bepaal je of zaken in het bestuur aan de orde moeten worden gesteld.

 • Contactpersoon Damesselectie
Deze functie is identiek aan die van Contactpersoon Herenselectie, alleen toegespitst op de Damesselectie (Dames 1 en 2)

 • Contactpersoon Breedtesport en Recreanten
Deze functie is identiek aan die van Contactpersoon Herenselectie, alleen toegespitst op de seniorenteams die niet vallen onder selectieteams

Tijdsindicatie: 1 a 2 uur per week.

Kassateam Heren 1 en dames 1

Bij de thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1 worden toegangsbewijzen verkocht. Dat gebeurt door de medewerkers van het kassateam. Dit team kan uitbreiding gebruiken.
We zijn dus op zoek naar:

 • Medewerker kassateam Heren 1 - Elderveld
je bent samen met een collega verantwoordelijk voor de kaartjesverkoop tijdens de thuiswedstrijden van Heren 1. Je houdt het aantal verkochte kaartjes bij en maakt na afloop van je kassadienst een financiele verantwoording van de binnengekomen gelden.

Je zorgt ervoor dat de kassa minimaal een half uur voor aanvang van de betreffende thuiswedstrijd bezet is en blijft zitten tot aan de start van de 2e helft.

Tijdsindicatie: ca 2 uur per wedstrijd

 • Medewerker kassateam Dames 1 – Rijkerswoerd (en soms Elderveld)
je bent samen met een collega verantwoordelijk voor de kaartjesverkoop tijdens de thuiswedstrijden van Dames 1. Je houdt het aantal verkochte kaartjes bij en maakt na afloop van je kassadienst een financiele verantwoording van de binnengekomen gelden.

Je zorgt ervoor dat de kassa minimaal een half uur voor aanvang van de betreffende thuiswedstrijd bezet is en blijft zitten tot aan de start van de 2e helft.

Tijdsindicatie: ca 2 uur per wedstrijd

Kantine Elderveld

De kantine is een belangrijke inkomstenbron voor de vereniging. En daarnaast ook het thuishonk van de club. Ook wijkbewoners maken er regelmatig gebruik van.

Met betrekking tot het runnen van de kantine zijn we op zoek naar de volgende handjes
 • Medewerker kantine
Als medewerker kantine ben je eerste aanspreekpunt voor een of meer van de aandachtsgebieden die spelen rond de kantine. Bijvoorbeeld voorraadbeheer of bezetting.

Tijdsindicatie: varieert per aandachtsgebied: 1 a 2 uur per week
 • Bardienstmedewerker
Als bardienstmedewerker zorg je voor de verkoop van drankjes en hapjes aan de aanwezige klanten. Een enkele keer alleen, maar meestal met een collega.

Heb je nog nooit achter de bar gestaan, geen nood, want je wordt uitgebreid ingewerkt.

Tijdsindicatie: 2 uur per bardienst (in overleg zijn langere diensten mogelijk bv een dagdeel)

Over ons

DFS Arnhem is een sterke vereniging in Arnhem-Zuid, met een aanbod in alle leeftijdscategorieën, zowel in de prestatieve als recreatieve sfeer. DFS Arnhem is een fusievereniging ontstaan uit AHV Swift en AAC 1899.
info@dfsarnhem.nl
+31 6 30272942

Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?