3 december 2017171203 DFS D3 Minerva

Minerva is recent overgezet van een een lagere competitie, en ook in onze klasse maken ze inmiddels furore bij de teams! (Of gehakt van, zo u wilt....)
Veel jongens. Eigenlijk allemaal jongens.. oh wacht, toch 1 dame.
... Eens kijken wat we kunnen!

DFS begint goed en geconcentreerd, en is ook snel weer terug op de cirkel bij een overname van Minerva. Maar oh... ze gooien wel erg hard. Al snel lopen de Doetinchemmers uit naar 0-4.
Onze meiden blijven echter stug doorgaan met goede aanvallen. Minerva heeft dan ook de nodige overtredingen nodig om die aanvallen af te slaan. Hun keeper staat ook zeker zijn mannetje. Toch komen we iets terug, tot 2-4. Super!

Minerva begint echter te draaien, en de jongens winnen het op fysieke kracht, gooien en snelheid. Ze lopen in no-time uit tot 2-11. Met nog 5 minuten te spelen herpakken de meiden zich en knokken vol voor de bal. Met een paar mooie doelpunten laten ze hun kwaliteit nog eens zien. Maar met rust is toch al 4-16.

Na rust begint DFS met hernieuwde kracht. Focus ligt op de defensie en de eerste aanvallen worden afgeslagen. Knap!
Pas na 5 minuten weet Minerva te scoren. Door sterk te verdedigen worden ook de nodige aanvallende fouten afgedwongen. Na 10 minuten is het pas 5-18!
De laatste 10 minuten loopt Minerva wel weer wat verder uit, maar de schade blijft beperkt. De eindstand is uiteindelijk 6-22.

Goed gespeeld, goed geconcentreerd en alert gebleven en altijd knokken en doorgaan, ondanks de achterstand.
Dik verloren dus, maar tegen een ploeg die eigenlijk nog steeds te laag is ingedeeld is dat zeker geen schande. Ook vergelijkend met de andere uitslagen van Minerva hebben de meiden het gewoon goed gedaan!