Eindelijk weer een thuiswedstrijd. Eindelijk weer op de zondag! 180318 DFS D3 GroessenEindelijk weer een - bijna - complete selectie. En... eindelijk weer kans op winst!

Terwijl het bovenaan de competitie nog spannend is tussen Grol en Pacelli, speelt onze D3 tegen de Gezellig Rommelende, Ontspannen En Sloom Spelende, Eenvoudig te Neppen dames (...en 1 heer) uit Groessen.

De wedstrijd begint voorzichtig met 2 teams die elkaar alle tijd geven om op te bouwen. De defensies hebben de tijd om de gaten dicht te lopen, en het baltempo ligt laag.
Zo laag dat Groessen makkelijke balletjes van DFS kan onderscheppen en op doel gooit: 0-1 en 0-2!
Oei meiden, wakker worden! Daar moet een tandje bij, als jullie dit willen winnen! Groessen scoort mooi vanuit de hoek 0-3, maar laat ook veel kansen liggen. Bij DFS loopt de aanval niet lekker, en zoeken we teveel de drukte op de cirkel... geen schotkans, of uit stilstand geschoten, zonder kracht...
Dan, na 10 minuten, eindelijk onze beroemde fastbreak, 1-4! En nog één.. maar die wordt onderschept door Groessen. De 2-4 volgt na 15 minuten spelen, maar Groessen blijft langzaam maar gestaag scoren: 2-5 met rust.
Beide teams blinken uit in foutjes in de passing en het vastzetten van de tegenstander in de defensie.. waarna Groessen helaas iets vaker weet uit te halen..

Onze meiden beginnen de tweede helft feller. Meer snelheid, beter overspelen en direct gevaar met een mooie aanval. Die wordt afgeslagen, maar de rebound levert DFS een penalty op. Goed genomen, 3-5!
De meiden lijken elkaar nu makkelijker te vinden, al zakt het tempo al snel weer in. Groessen weet nog steeds iets vaker op doel te gooien, maar onze keeper slaat de ballen goed weg. Na een minuut of 9 in de tweede helft komt DFS weer goed door: 4-5. Zouden we de wedstrijd dan toch weten om te keren?
Het zit er wel in, maar dan moeten ze nu wel doorpakken. Halverwege de 2e helft verzilvert Groessen eindelijk weer een kans en maakt 4-6, nadat ze al veel schotkansen hebben laten liggen. Nog 6 minuten op de klok en DFS scoort weer: 5-6! Het kan nog steeds!
Maar dan ziet Groessen de kansen (en de gaten) en maakt er gebruik van: 5-7, 5-8 en 5-9 volgen in 3 minuten tijd. In de laatste minuten komen we nog terug met een mooi balletje over de keeper (6-9), maar Groessen ruikt hun 2e overwinning van het seizoen en maakt het af met 6-10.

Beide ploegen hadden vandaag moeite met handballen, en het liep ronduit stroef in de DFS aanval. Jammer, want er had écht meer in gezeten, zeker gezien de mooie aanvallen begin 2e helft.
Nog 1 wedstrijd te gaan, volgende week tegen Pacelli ...en dan weer voluit gaan, dames!