180318 DFS DC1 KampioenMet nog 3 wedstrijden (OBW DC1,  Grol H.V. DC1 en  Pacelli DC1) te gaan, is DFS al kampioen. Maar zo als echte kampioenen betaamt, willen ze alle wedstrijden die ze nog moeten spelen wel winnen.

Vandaag speelt DFS DC1 thuis (nu in Elderveld) om 9:00 uur tegen OBW DC1.  OBW staat 9de met 17 wedstrijden gespeeld en 7 punten en DFS staat 1ste met ook 16 wedstrijden gespeeld maar met 32 punten. Het voordeel van spelen in sporthal in Elderveld is dat je op de tribune goed het veld kan zien zonder gehinderd te worden door palen.

Selena is afwezig, Lotte Hermsen van de D1 viel in voor Selena. De rest van de dames was fit om aan de wedstrijd deel te nemen.

DFS begon met een 5:1 verdediging en OBW met een 6:0 verdediging. De meiden hadden geen last van de koude hal want na 10 minuten stond het 5-0. Na 10 minuten scoorde OBW haar eerste doelpunt. OBW probeerde door de verdediging van DFS te komen maar DFS stond goed te verdedigen.  DFS onderschepte veel ballen van OBW en dat resulteerde gelijk in doelpunten voor DFS. Stand na de eerste helft 14-2.

De eerste 10 minuten van de tweede helft begon met een goede save van de keeper van OBW. DFS kwam wat roestig op gang waardoor er diverse doelpuntkansen gemist werden. Stand 16-2. Met nog 15 minuten te spelen ging coach Tim over op een 3:3 verdediging. Dit resulteerde in een opleving. DFS liet mooie acties zien, leuke combinaties, snelle breaks en onderschepte veel ballen van OBW. OBW probeerde het wel, en als ze door de verdediging kwamen en op het doel schoten stuitte ze op onze keeper Jazz. Eindstand 28-4

Selena beterschap en Lotte bedankt voor je goede invalbeurt.

Irma Dol heeft een korte speech gehouden en onze meiden van C1 gefeliciteerd met het behalen van hun kampioenschap. Uit handen van Irma kregen de meiden en begeleiding een bosje bloemen.

De volgende wedstrijd is  uit op zondag  25 maart tegen Grol H.V. DC1 om 11:50 uur in Groenlo.

Team: Enza, Beau, Jade, Selena, Demi, Dian, Emma, Lorena, Naomi, Jazz.

Begeleiding: Tim, Anja, Adinda en Petra.