Vrijwilligers zijn binnen iedere sportvereniging van onschatbare waarde. Van bestuurslid tot barmedewerker, van trainer tot commissielid of scheidsrechter: een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. Dat kunnen incidentele activiteiten zijn, zoals het helpen bij een toernooi, maar ook activiteiten die een wat meer structurele inzet vragen. Vaak is die structurele inzet overigens niet meer dan één of twee uurtjes per week.
 
DFS Arnhem is in 2020 gestart met een nieuwe manier om haar leden meer te betrekken bij de organisatie van de vereniging door de taken beter te verdelen over meerdere handjes. Hierdoor komt niet al het werk te liggen bij slechts enkele mensen en is het voor iedereen beter in te passen naast werk en andere bezigheden.

In onderstaande document lees je de verschillende vrijwilligerstaken die er binnen DFS Arnhem zijn. Dit zijn taken die we met elkaar als vereniging moeten oppakken om de club draaiende te houden. De verschillende taken staan omschreven met een korte uitleg en het aantal punten wat je ermee kan behalen als je de taak uitvoert. Indien je vragen hebt over een bepaalde functie, neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator Manon Janssen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Aanmelden als bondslid?
Voor wedstrijdgerelateerde zaken dienen vrijwilligers te zijn aangemeld als bondslid. Dit geldt voor scheidserchters, begeleiding van onze teams (trainers, coaches enz) maar ook voor de wedstrijdtafelbezetting vanaf de C-jeugd. Aanmelden is eenvoudig en kan hier!


De SSR is op zoek naar een enthousiaste manager/netwerker voor het sport- en wijkcentrum die dienstverlenend is ingesteld en zich thuis voelt in een verenigingscultuur. Uiteraard zijn daarbij management- en organisatievaardigheden onontbeerlijk.

Aan de rand van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem ligt het sport- en wijkcentrum Rijkerswoerd. De accommodatie bestaat uit 6 voetbalvelden, waarvan 2 kunstgrasvelden, 2 trainingsvelden, een sporthal, een balletzaal en diverse kleedkamers. Daarnaast is er een mooi terras, een speeltuin en een Outdoor-fitness veld. Er is een sportkantine aanwezig met aangrenzend een aantal vergaderfaciliteiten en grote ontmoetingsruimte, waar ook gelegenheid is om te flexwerken.
Het sport- en wijkcentrum heeft de voetbalvereniging ESA, de handbalvereniging DFS Arnhem en De Balletschool Arnhem als grote vaste huurders. Daarnaast maken steeds meer nieuwe huurders gebruik van de faciliteiten.

Voor het beheer en de exploitatie van dit sport- en wijkcentrum is de Stichting Sport- en wijkcentrum Rijkerswoerd (SSR) verantwoordelijk. De stichting heeft als doel het in stand houden en het bevorderen van het multifunctioneel gebruik van het sport- en wijkcentrum. De dagelijkse werkzaamheden van het sport- en wijkcentrum zijn in handen van een manager/netwerker met een team van 6 beheerders

Wij zoeken
Een enthousiaste manager/netwerker voor het sport- en wijkcentrum die dienstverlenend is ingesteld en zich thuis voelt in een verenigingscultuur. Uiteraard zijn daarbij management- en organisatievaardigheden onontbeerlijk. Je bent in staat om op een natuurlijke en coachende wijze leiding te geven aan onze medewerkers. Je hebt een flexibele werkhouding, je bent bereid om incidenteel in de avonden en weekenden te werken en hebt een ondernemende instelling. Je kunt onafhankelijk van de huurders van het sport- en wijkcentrum opereren.

Taken
Als manager van het sport- en wijkcentrum ga je een organisatie leiden waarbij je verantwoordelijk bent voor zowel de hardware (sporthal, accommodatie, velden) als software (organisatie en programmering) op het sportpark.
 • Je geeft leiding aan de medewerkers, die je ook enthousiasmeert en motiveert in hun werk;
 • Je houdt toezicht op het gebruik van de accommodatie en laat erop toe zien dat bezoekers zich tijdens de activiteiten houden aan de regels;
 • Je signaleert en rapporteert tekortkomingen en veiligheidsaspecten;
 • Je bent verantwoordelijk voor de budgetbewaking;

Als netwerker van het sport- en wijkcentrum ben jij het gezicht en aanspreekpunt van het sport- en wijkcentrum voor vele stakeholders: gebruikers (verenigingen), huurders, omwonenden, de wijk en bedrijven.
 • Je onderhoudt contacten met de gebruikers, gemeente en maatschappelijke organisaties;
 • Je pleegt acquisitie en ontplooit initiatieven om het sport- en wijkcentrum beter bezet te krijgen. Kennis van netwerken en organisaties is een pré;
 • Je bent “kartrekker” van projecten in het kader van de transitie naar een multifunctioneel centrum en “Open sportpark”;
 • Je werkt in dienst van de SSR en legt verantwoording af aan het bestuur van de stichting.

Profiel
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en hebt relevante werkervaring;
 • Je bent representatief en je hebt sterke (enthousiasmerende) mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Als je een afgeronde facilitaire opleiding of achtergrond hebt is dat een pré;
 • Je kunt goed werken met applicaties als Excel, Word en Outlook;
 • Je bent in het bezit van EHBO / BHV met reanimatie of je bent bereid deze te behalen;
 • Je bent ook bereid tot het volgen van cursussen;
 • Je bent een team-player, flexibel, ambitieus, creatief en klantgericht; • Je staat bekend als iemand met een stevige persoonlijkheid, overtuigingskracht en met oog voor detail bij toezicht op praktische werkzaamheden;
 • Je beschikt over een goed inlevingsvermogen in behoeften van personeel, organisaties, instellingen en verenigingen;
 • Je beschikt over een flinke dosis geduld;
 • Je bezit goede sociale en contactuele vaardigheden waardoor je met diverse doelgroepen uit onze maatschappij goed kunt samenwerken.

Wij bieden
 • Een uitdagende en afwisselende fulltime functie (38 uur p.w.) met een salaris afhankelijk van opleiding, ervaring en leeftijd van € 2.800,- tot maximaal € 4.000,- bruto per maand.
 • Het is inherent aan de functie dat er in drukke periodes soms overgewerkt moet worden. Deze overuren worden niet uitbetaald, maar dienen gecompenseerd te worden in wat rustigere periodes.
 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband van één jaar. Bij gebleken geschiktheid kan dat verlengd worden tot een vast dienstverband.
 • Wij streven er naar de nieuwe manager/netwerker omstreeks eind februari 2022 te benoemen.


Solliciteren
 • Geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag voor 1 januari 2022 jouw motivatiebrief met uitgebreid CV. Stuur jouw motivatiebrief en CV naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marius Menkveld, voorzitter van het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding Vacature Manager/netwerker Sport- en wijkcentrum Rijkerswoerd.
Bakker HilversBakker Hiilvers is Arnhems oudste bedrijf en Arnhems oudste bakker. In bijna elke wijk van Arnhem vind je een filiaal waar je terecht kunt voor heerlijk dagvers brood, verse broodjes, huisgemaakt gebak en allerlei andere lekkernijen. Behalve in Arnhem vind je hen ook in omliggende plaatsen als Velp, Rheden, Duien, Huissen en Oosterbeek.

Iedereen die DFS Arnhem een warm hart toedraagt kan via zijn/haar aankopen bij Bakker Hilvers punten sparen voor DFS!

Dit is hoe het werkt:
 1. Geef bij het afrekenen aan dat je DFS steunt;
 2. De Hilvers medewerker kan dit dan via de kassa registreren;
 3. Elke 10 punten is 5 cent waard. 2000 punten is in dit geval dus €10,- dat Hilvers aan het einde van het jaar overmaakt op de DFS bankrekening.
Vraag daarom familie, vrienden en bekenden om DFS te steunen en hun brood en gebak voortaan bij Hilvers te kopen!
Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan DFS Arnhem, zonder dat het jou een cent extra kost! SponsorKlikspagina van DFS Arnhem

Bestel online een pizza via Thuisbezorgd en DFS Arnhem ontvangt hiervoor geld in de clubkas.
Ook doen grote webwinkels als Bol.com, Coolblue, Booking.com en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook naar DFS Arnhem. 
En nogmaals, het kost je niets extra! 

Wil je DFS Arnhem ook GRATIS sponsoren? Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van DFS Arnhem . Voor jou een kleine moeite, voor DFS Arnhem zijn het directe inkomsten. 

Hoe werkt het?
Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.com gedaan wordt. 75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van DFS Arnhem. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of je gaat via SponsorKliks.com naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com ons een commissie uit en profiteert DFS hier direct van! 

Let op: geen commissie op boeken 
In Nederland geldt per wet een vaste boekenprijs, hierdoor mag GEEN commissie op boeken worden gegeven. 

Je blijft anoniem 
Noch SponsorKliks, noch DFS Arnhem weet wie er iets besteld heeft. SponsorKliks weet alleen bij welke webwinkel iets is besteld, voor welk orderbedrag en dat de commissie voor DFS Arnhem is bedoeld. Dat weten ze omdat je via SponsorKliks naar de betreffende webwinkel bent gegaan. Omdat SponsorKliks alleen registreert dat er via SponsorKliks bij bv. Bol.com een bestelling is geplaatst en niet bekend is wie deze bestelling heeft gedaan, is het uitermate belangrijk dat u de bestellingen die u online doet alleen via Sponsorkliks laat lopen. Een rechtstreekse bestelling die je bij Bol.com doet, levert DFS Arnhem dan niets op. 

Waarom SponsorKliks? 
SponsorKliks is al sinds 2011 actief en wordt door de hoge omzetten die wij leveren bij de meeste winkels in het hoogste commissiesegment geplaatst. Doordat duizenden verenigingen actief deelnemen kunnen wij zeer goede, en regelmatig exclusieve, commissie-afspraken maken met winkels. Door deze schaalvoordelen keert SponsorKliks de hoogste nettocommissie uit in de markt! Bezoek de SponsorKlikspagina van DFS Arnhem

Over ons

DFS Arnhem is een sterke vereniging in Arnhem-Zuid, met een aanbod in alle leeftijdscategorieën, zowel in de prestatieve als recreatieve sfeer. DFS Arnhem is een fusievereniging ontstaan uit AHV Swift en AAC 1899.
info@dfsarnhem.nl
+31 6 30272942

Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?