Groenlo, Zondag 26 November.

De dames van Grol zijn in een paar maanden flink gegroeid.
Letterlijk. Inmiddels zijn ze een kop groter dan de DFS D3 meiden. Na de krappe winst begin dit seizoen, kon dit wel eens een zware wedstrijd worden.
(We hebben maar wat Groenlo’s water ingeslagen, want dat willen wij ook...)

Grol begint flitsend en kan met snelheid en lengte in een halve minuut al een verschil maken: 2-0. Ai... dat gaat wel erg makkelijk. Snel iets terug doen om bij te blijven lijkt het enige antwoord, en dat lukt ook: 2-1. Maar.. wauw wat is Grol bij vlagen goed. Met snel en zuiver spel en harde worpen lopen ze vlot uit: na 5 minuten staat het al 5-1.
De eerste storm is voorbij en de DFS meiden proberen met geconcentreerd spelen door de dekking van Grol te komen. Ondanks de tegengoals ontstaan er kansen, en ontstaat de overtuiging dat het wel kan. Onze meiden spelen feller, en dat fanatisme leidt tot doelpunten. Na 15 minuten staat het 7-4. Maar de dames van Grol lijken niet echt onder de indruk en blijven scoren. Ruststand 9-4.

De 2e helft begint en DFS schiet uit de startblokken. De Arnhemmers creëren kort na elkaar een aantal goede kansen. Maar de meiden uit Groenlo zetten de kansen om in punten... Verdedigend is het fysieke verschil te groot om de aanvallen van Grol op te vangen. Komen ze niet door de cirkel, dan gooien ze er overheen.
De wedstrijd gaat iets meer gelijk op, maar tussen kansen krijgen en ze verzilveren zit het grote verschil tussen de twee teams. Grol loopt nu vlot uit, en DFS kan het niet bijbenen. 10 minuten gespeeld in de 2e helft en de stand is 17-5.
Zo af en toe komen de meiden er toch flitsend door, zien we de kwaliteiten van DFS D3 en maken ze toch nog een paar prachtige doelpunten.
Eindstand: 23-8.

Gaaf om te zien dat de meiden zich kunnen instellen op een zware wedstrijd, niet de koppies laten hangen en blijven spelen en blijven knokken voor een goed resultaat!