24 Maart, De laatste wedstrijd van het seizoen!180325 Pacelli DFSD3

Pacelli uit, de Provocerend Aanvallende, Counterende, Ellendige Lenig... Laat Ik het verder maar niet afmaken.
Altijd een spannende wedstrijd, met altijd kansen op winst, maar die ook altijd weer teleurstellend eindigde..
De druk ligt bij Pacelli, dat bij winst héél misschien nog kampioen kan worden.

De wedstrijd begint direct in hoog tempo en beide teams zijn fel op de bal. Hoe anders dan vorige week tegen Groessen! Onze dames combineren goed, en met succes: 0-1! Het overspelen gaat soms maar net goed, maar leidt ook tot de 0-2!
Dat is een lekker begin, de hartslag op de tribune gaat omhoog!
Dan vinden de Pacelliërs het geduld om even rustig op te bouwen. Ze herstellen de achterstand, en na 5 minuten komen ze op voorsprong: 3-2.
De verdediging is fel en blijft gelukkig alert, en na een snelle overname wordt het 3-3! De volgende aanval wordt iets te fel verdedigd, een - terechte - penalty voor de Pacellianen. Concentratie... Fluitsignaal... Worp... Gekeept! Wauw! Het blijft 3-3, aanval DFS, goed de ruimte op links gezien: 3-4! We staan weer voor!
10 minuten gespeeld, weer een goede combinatie en 3-5! ..en inmiddels klamme handen op de tribune.
De wissels zorgen even voor verwarring, de Pacellieten profiteren: 4-5, 5-5. De DFS organisatie (in het veld) staat weer goed, en gaat verder met mooie aanvallen en goed verdedigen: 5-6, 5-7. Nog 5 minuten in de 1e helft. De concentratie is even weg, iets te makkelijk balverlies en 5-7 wordt 7-7, of nee 8-7...nee, 7-7! Het scorebord telt de goals wel erg makkelijk voor de Pacelliters! Het Arnhemse deel van de tribune roept luid en duidelijk dat er een fout is gemaakt, maar het Scorebord blijkt Oost-Nederlands doof.
De 8-7 blijft staan en wordt kort voor rust zelfs 9-7. Protest bij de wedstrijdleiding wordt weggewuifd, de scheidsrechters zijn immers neutraal, onpartijdig en houden de score netjes bij op het formulier (dat al voor de wedstrijd zoek was).

Toch maar focus op de 2e helft, er zit twijfel in de ploeg bij Pacelli en onze meiden hebben niets te verliezen! Wel even blijven opletten in de defensie, de rood-zwarte dames kunnen vrij doorlopen: 10-7 (9-7). Maar DFS reageert met geconcentreerd handbal en knokken ervoor: 10-8 (9-8).
Het spel gaat nu redelijk gelijk op, de spanning op de bank en tribune neemt toe. De verdedigende acties van DFS worden net iets vaker teruggefloten dan de - best felle - acties van de Pacellioten. Jammer, want dat verstoort de wedstrijd en zorgt voor kritisch hoge hartritmes op de tribune. En de geboden kansen worden ook benut, Pacelli loopt uit tot 12-8 (11-8).
Maar het is nog niet gedaan, onze meiden zetten door en komen met twee prachtige goals terug naar 12-10. Objectiviteit aan de kant is even ver te zoeken, elke veroverde bal wordt met gejuich begroet en bij elke mogelijke overtredingen helpen we de scheids graag bij het maken van een beslissing.
De Pacelli’s zetten nog eens aan, vermoeidheidsfoutjes bij DFS, ze lopen weer uit: 13-10, 14-10, 15-10... afgekeurd, toch 14-10. Nog 4 minuten, bijna niet te doen...
Nervositeit nu ook in het veld, opgejut door de meegereisde aanhang, verschil terug naar 3: 14-11!
De tijd is bijna om, Pacelli scoort 15-11, de kans op winst is voorbij. De D3 blijft echter handballen en aanvallen, de laatste minuut is ingegaan, 15-12! En in de laatste seconde bepaalt Pacelli de eindstand: 16-12.

Wat een gave wedstrijd! Veel strijd, veel beter handbal dan vorige week én de beste uitslag tegen Pacelli dit seizoen. Kortom: De D3 van De Fantastische Sporters (of: Doorduwen en Fraai Scoren) heeft het seizoen sportief mooi afgesloten. Dank!

(...en toch dat ene knagende puntje: wat als het met rust wél gelijk had gestaan)
(Voor de alles-willen-weters: Grol is kampioen)