180310 UGHV DFS
Onze meiden (..en Nick) moeten het opnemen tegen de Unmeunig Grote Handbal Vrouwen uit Ulft, gemiddeld een kop groter dan DFS D3.
Eerdere partijen gingen allemaal verloren, maar boden ook genoeg kansen voor goed handbal. De ziekenboeg van DFS is nog steeds gevuld, en met aanvulling van Eva en Nick (D4) (Beiden dank!!) hebben we toch nog 1 wisselspeler. Maar het zal zeker niet makkelijk worden.

Beide teams beginnen vol energie aan de wedstrijd en DFS begint met een goed schot op doel. Ulft neemt over en laat direct hun ‘snelle-bal-naar-voren’ tactiek zien. Verover de bal, vertrouw op de lengte van je team. Gooi de bal in de ‘leegte’ achter de defensie van de tegenstander. Pik de bal daar weer op, want we rennen toch harder... en de weg naar het doel ligt open. 1-0.
DFS pikt gelijk op en scoort ook: 1-1. Maar dan schakelt UGHV een tandje bij, en met de ‘snelle-bal-achter-de-verdediging’ tactiek scoren ze in 5 minuten even zoveel goals.. 6-1. Dat is al snel een flinke achterstand, maar onze meiden (...en Nick) geven niet zomaar op. De aanvallen blijven goed en een aantal schoten kunnen alleen door een goede keeper gekeerd worden. Helaas heeft Ulft een goede keeper... Na 10 minuten staat het 10-2 en wordt het tijd voor een andere aanpak. DFS stoort de tegenaanval door mensen achterin te houden maar vooral door de aanval al bij de keeper op te vangen... Het gevolg is veel minder ‘snelle-ballen-richting-aanval’ en dus ook minder ‘snelle’ tegengoals. Nu de fastbreak geneutraliseerd is, en onze keeper goed op dreef raakt, weten de meiden (... en Nick) goed stand te houden. Ruststand: 13-3.

Na rust is DFS even de kluts kwijt en profiteert UGHV met een paar snelle goals: 16-3.
Het ‘Juich-liedje-over-de-meren-van-Connemara’ begint nu toch echt wel vervelend te worden. Het lijkt een kansloze wedstrijd te worden, maar dan begint het opeens te lopen bij de meiden (...en Nick). De fastbreak werd al goed opgevangen, nu worden de ‘gewone’ aanvallen ook goed aangepakt. DFS is de hele wedstrijd al fel op de bal, maar ze zetten nog een tandje bij... en beginnen te scoren! 17-3 wordt 17-4, (het ‘hoera-we-maakten-een-doelpunt-liedje’ wordt nu toch ook - sportief! - voor DFS ingestart) en het wordt 17-5. Ulft wordt slordiger, maar blijft wel scoren: 18-5, maar ook 18-6 en 18-7. Mooie snelle aanvallen, goed samenspel en DFS heeft een tijd lang het betere van het spel.
Inmiddels moet het irritante (want hangt nog steeds in mijn hoofd) liedje vaker voor de ‘Tegenstander’ worden aangezet dan voor de thuis spelende ploeg. Onze keeper houdt een aantal lastige ballen - soms met een klein gelukje - goed tegen. En dus wordt het 19-7, 19-8 en zelfs 19-9, met minder dan 30 seconden op de klok.
Een laatste schot van Ulft - volgens mijn geheel partijdige mening NÁ de niet klinkende zoemer - wordt ook nog geteld: 20-9.

Ulft heeft verdiend gewonnen, maar de uitslag vertekent het beeld van de wedstrijd, zeker in de tweede helft (7-6)! DFS heeft, nadat ze de ‘trucjes’ van UGHV doorhadden er goed op gereageerd en goed handbal gespeeld, met mooie aanvallen.