Zondag 4 februari, Terborg. 180204 MinervaD1 DFSD3

Minerva, de vreemde eend in de competitie... de “Mannelijke-Irritant-Natrappende-En-Redelijk-Vlugge-Aanvallers”. De eerste wedstrijd werd het 6-22, en wij zijn dik tevreden als de meiden met goed spel het gat iets kleiner weten te houden!

DFS begint aarzelend maar de meiden zijn al snel bij de les als Minerva overneemt en 1-0 scoort. De verdediging moet vol aan de bak en gebruikt de noodrem bij een uitbraak van Minerva: Penalty! Harde worp, en mis! In de rebound scoren ze toch nog: 2-0.
We creëren nu ook goede kansen maar de jongens van Minerva zijn sneller en fysieker. Toch doen we regelmatig wat terug. Na 5 minuten is het 4-1 en zijn beide teams wat aan elkaar gewend. Er komen slordigheden in de opbouw van DFS en het balverlies wordt snel afgestraft. De achterstand loopt op tot 10-1 met nog 5 minuten te spelen in de 1e helft.
Dan begint de aanval eindelijk te lopen en krijgen we meer vrije worpen rond de cirkel. De ‘drietjes’ leiden nog niet tot scores, maar we scoren wel! De ruststand: 13-3.

De 2e helft begint turbulent: na 20 seconden is het 14-3, na 40 seconden krijgen we een penalty, maar die wordt helaas gehouden.
Minerva gaat met branie spelen, maar maakt ook veel fouten. De boys blijven scoren, maar de girls doen nu ook het nodige terug! Halverwege de 2e helft zijn ze iets ingelopen: 15-6! DFS speelt gedreven, krijgt veel fastbreaks en laat mooie aanvallen zien. Er sluipt nu ook iets van ergernis in het spel van Minerva, wat de sportiviteit niet ten goede komt.
Onze D3 weet tot 8 minuten voor het einde bij te blijven, maar dan begint de vermoeidheid een rol te spelen. Met nog 5 minuten te spelen mogen we opnieuw een penalty nemen en staat het 21-9. De laatste paar minuten verlopen wat vreemd, als de keeper van Minerva mee gaat doen en daarbij de regels even vergeet...
De goals tellen echter wel... eindstand 23-10.

De meiden hebben weer mooi handbal laten zien, tegen een - veel - te sterke tegenstander. Oh ja, het verschil: van 6-22 naar 23-10!