De nummer 1 in de competitie komt op bezoek in Arnhem.180128 DFS Grol De vorige wedstrijden eindigden 16-15 (thuis) en 23-8 (uit), en misschien is er wel wat mogelijk... Inmiddels weten we dat Grol HV staat voor GROot & Lang, wat de dames dan ook zijn.

DFS begint gelijk scherp, net als Grol. Goed positiespel, al weet Grol toch al snel door de verdediging te breken; 0-1 en 0-2. Maar de D3 zet door, houdt zich aan de afspraken en heeft een paar erg mooie aanvallen. Na 5 minuten staat het 4-5, en de coach van Grol laat zich luid en duidelijk horen. (En dat horen wij dan weer graag!).
Onze meiden spelen net als vorige week in de 3-3 opstelling, en ze weten de aanvallen van Grol goed op te vangen. Het felle, vroege storen zorgt er voor dat de tegenstander vergeet om vanaf de 9 meter op goal te gooien, en zich keer op keer vastloopt op de cirkel. De vrije worpen die dat oplevert kunnen we vaak goed verwerken.
Na zo’n 10 minuten stokt de doelpuntenmachine van DFS echter. Een voetfout op de cirkel, ballen op lat en paal... Grol profiteert en loopt in een paar minuten uit tot 4-10. En dan is er een best groot gat geslagen.
DFS knokt zich terug in de wedstrijd, komt tot 5-10, waarna er in de 5 minuten tot aan rust door beide teams erg tactisch gespeeld wordt, maar niet meer gescoord.

De 2e helft begint met een harde ingreep van DFS en een perfect uitgevoerd ‘drietje’ van Grol. We doen gelukkig direct wat terug, 6-11. De verdediging blijft scherp en regelmatig staat er een dame van Grol met haar handen hoog in de lucht - inclusief bal. Er wordt zelfs een keer voor afgefloten!
Een prachtige fastbreak eindigt op de lat... rebound... Ai! Sanne verstapt zich, gaat door haar enkel, en moet helaas geblesseerd het veld afgedragen worden. Balen!

Grol herpakt zich sneller dan DFS en maakt ook - eindelijk - gebruik van hun lengte. Een aantal schoten van 9 meter, over de verdediging, zijn onhoudbaar voor onze keeper. Ze lopen verder uit, 7-16 met nog 5 minuten te gaan.
Een bijzondere variatie op het drietje, waarbij de bal niet vanuit het muurtje naar de werper wordt gegooid, maar omgekeerd. De ontvanger draait zich om en gooit het laatste DFS doelpunt er in: 8-16.
Grol loopt nog iets verder uit en bepaalt de eindstand 8-18.

De meiden hebben echt super gespeeld! Direct vanaf de start scherp in de wedstrijd. Grol is duidelijk een jaartje verder (en hoger), maar we hebben vanaf de tribune genoten van prachtige aanvallen, mooi ruimte creëren rond de cirkel, stevig verdedigen en weinig slordige foutjes.

Terwijl ik dit schrijf komt er bericht binnen over Sanne: enkelband gescheurd, nu eerst drukverband, daarna minimaal 4 weken tape, misschien ook gips...

Wat ontzettend balen! Heel veel sterkte Sanne!