180121 DFS PacelliPacelli thuis... de Prestigieuze, Agressief Counterende, Erg Lenig Lopende en Inmakende handbalsters uit Zieuwent. In november werd het 23-14, zouden we ze dit keer beter aankunnen?

DFS begint met een 3-3 opstelling en direct goed cirkelspel. Pacelli lijkt er zin in te hebben, maar de DFS cirkel sluit zich telkens goed, en het enige dat Pacelli krijgt zijn vrije worpen.
Als de eerste aanvallen afgeslagen zijn, komen onze meiden ook aan aanvallen toe. Pacelli staat zeer aanvallend te verdedigen, en vangt de aanval vaak al bij de DFS cirkel op. Toch komen ze aan de overkant en proberen een gat in de defensie te vinden. De fastbreak die volgt opent de score 0-1.
De daarop volgende fase lijkt een kopie van de eerste paar minuten: sterk verdedigen van beide teams, waarna Pacelli - soms - scorend afrondt. Na 12 minuten staat het 0-4 en doen we gelukkig wat terug: 1-4.
Pacelli is sterker, maar eigenlijk niet sterk genoeg om door te drukken. Toch lopen ze uit omdat DFS soms aarzelend, soms slordig is in de aanval en dus veel balverlies lijdt. Wel veel kansen, maar geen doelpunten. Pacelli heeft een penalty en vaak de rebound nodig om te scoren, en loopt uit tot de ruststand 1-9.

De 2e helft begint direct goed voor DFS: geen geteut maar recht op de goal af: 2-9!
Dat is een lekker begin! Pacelli is echter niet voor niets ‘agressief counterend en lenig lopend’, ze drukken goed door op onze verdediging - die blijkbaar met maximaal 3 personen binnen de 9 meter mag staan - en lopen langzaam maar zeker toch weer verder uit.
Gelukkig scoren we wel meer: Een goed geschoten penalty, een lekker lopend Drie-tje, een mooie pass van achteruit die direct op goal gegooid wordt: ziet er prima uit.
Maar helaas ook nog steeds flodder-ballen, vastdraaien op de cirkel en onnodige onderscheppingen van Pacelli.. na 15 minuten in de 2e helft staat het 5-17.
De laatste minuten komen onze meiden nog 1 keer tot scoren: eindstand 6-17.

Het verdedigen ging vandaag echt super! De aanval liep niet lekker, maar toch werd het geen ‘inmaakpot’, waar het na de 1e helft wel op leek. De verschillen waren dan ook niet zo groot als de uitslag doet vermoeden! Iets meer concentratie (en zelfvertrouwen) en dan wordt het nog beter!

Volgende week (28 januari) spelen onze meiden wederom thuis, deze keer tegen Grol, om 10.55u in Sporthal Rijkerswoerd.