Zaterdag 13 Januari180114 Groessen DFS D3

De tweede wedstrijd van 2018 is uit tegen Groessen, waar 'onze' meiden in het najaar thuis van hebben gewonnen. Zou het dit keer ook weer lukken? Het team is compleet, en met een verse set instructies (bv het 'drietje' (3tje? 3-tje?) bij vrije worpen) zijn ze goed voorbereid!

DFS begint weer met een offensieve dekking 1-2-3, net als vorige week. Die variant blijkt toch nog even wennen, want Groessen loopt binnen de minuut door de verdediging en opent de score: 1-0.
Het spel van Groessen is echter wel langzamer dan dat van bijv. UGHV (de wedstrijd van vorige week), en met een fastbreak weet DFS al snel gelijk te komen.
De eerste 5 minuten gaat het gelijk op: 2-2. Dan weet DFS echter het verschil te maken door fysiek sterker spel en vervolgens door te zetten op de cirkel van Groessen: 2-4 na 10 minuten spelen.

Er mag veel van de scheidsrechter, met name het klemmen, afhouden en 'omarmen' van de aanvaller. Hoewel altijd terecht, wordt er wel iets minder vlot gefloten voor 'thuis'-overtredingen. Maar dat zal ongetwijfeld gekleurd zijn door de (DFS) verslaggever..

Groessen weet in de laatste 10 minuten gebruik te maken van onoplettendheid aan de DFS-cirkel, en scoort met goede worpen vanuit de 2e lijn. Zo komen ze voor rust terug en zelfs vóór tot 5-4.

De 2e helft start met hernieuwde energie, en al snel het eerste 3'tje (dit keer zonder afgefloten te worden). De worp gaat helaas naast, maar DFS heeft de spirit weer enigszins te pakken en loopt in tot 6-6.
Met een paar mooie aanvallen lopen onze meiden uit tot 6-8, en lijkt de wedstrijd 'in de pocket'.
Verdedigend worden de nodige fouten gemaakt, maar het scoren lukt DFS duidelijk beter. De derde poging tot een 3'tje is succesvol en met nog 5 minuten te spelen staat het 8-12.
Een penalty tegen kan de wedstrijd niet meer keren, want onze keeper doet dat wel! Wel geven we Groessen te veel kans om nog terug te komen. De voorspong blijft gelukkig behouden: eindstand 11-14.

Het was een leuke wedstrijd, waar misschien wel meer in gezeten had. De nieuwe tactieken werden nog wat onwennig uitgevoerd, dus we kijken met spanning uit naar de volgende wedstrijd!