Zien roken, doet rokenRookvrij
In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we ervoor dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie.

Rookvrije sport
Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Een rookvrij sportterrein biedt het goede voorbeeld.

Een rookvrij sportterrein:
• geeft kinderen het goede voorbeeld • beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken
• voorkomt het schadelijke meeroken • heeft minder afval van sigarettenpeuken en -pakjes
• zorgt voor positieve aandacht voor de sportclub
• draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’
"kunnen jullie van die prachtige foto's van Heren 1 en Dames 1 geen jaarkalender uitbrengen?" was de afgelopen maanden een regelmatig gestelde vraag. 
Welnu, hier zijn ze dan: 
- jaarkalender met alle foto's van Heren 1 
- jaarkalender met alle foto's van Dames 1


Beide kalenders bestaan uit een voorblad (zie de plaatjes) en voor elke maand een aparte pagina, zodat je 'm prima kunt gebruiken om verjaardagen of afspraken te noteren.

De kalenders kosten slechts 9,95 per stuk en daarvan komt 100% ten goede aan de vereniging, omdat diverse sponsoren (deze staan vermeld op beide kalenders) de drukkosten voor hun rekening hebben genomen.

Wil je een kalender bestellen, wees er dan snel bij, want de oplages zijn beperkt. Stuur een mail aan Lex ten Velde (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en vermeld welke kalender je wilt hebben. Lex zorgt er voor dat je de kalender(s) dan nog voor de kerst in huis hebt.Formupgrade is sinds de start van het seizoen de nieuwe hoofdsponsor van DFS Arnhem. Formupgrade is hét Arnhemse beweegcentrum, deskundig op het gebied van fitness, fysiotherapie, manuele therapie, gezonde voeding, sportvoeding, afvallen en gezond leven Haar missie is om de samenleving gezonder en fitter te maken en te houden.  Formupgrade heeft vestigingen in Arnhem Noord, Zuid en Presikhaaf.
Formupgrade levert DFS Arnhem verzorging en sportfysiotherapie op hoog niveau, waarbij we samen de wending willen maken van blessurebehandeling naar blessurepreventie. Daarbij maakt de heren 1-selectie al sinds 1 juli al gebruik van de fitnessfaciliteiten van Formupgrade. Ook adviseert Formupgrade over gezonde voeding en sportvoeding. Op deze manier kan DFS Arnhem stappen zetten om professioneler te worden, de juiste voeding, de juiste oefeningen, streven naar verhoging van de effectiviteit van alle trainingsarbeid die geleverd wordt.

Formupgrade draagt DFS Arnhem een warm hart toe. Naast de inzet en betrokkenheid met de heren-1 selectie biedt Formupgrade haar diensten graag aan alle leden van DFS Arnhem aan. Wat kan Formupgrade allemaal voor u betekenen?
 • Zelfstandig sporten of onder begeleiding van een trainer. Of sporten in een “Small Group” van maximaal 5 personen.
 • Groepstrainingen zoals FunFit, Bootcamp, KickFun, SpinnBox, Yoga, Zumba, Insane.
 • Fysiotherapie, voor mensen met moeite bij het bewegen, pijn, een blessure en beweegproblemen vanwege zwangerschap. De fysiotherapeuten houden zes dagen per week spreekuur. Ook in de avonduren, op de maandag, donderdag en vrijdag kunt u een afspraak maken voor fysiotherapie. Fysiotherapie aan huis behoort ook tot de mogelijkheden.
 • X-FITTT, het, binnen en buiten Arnhem, succesvolle programma voor afvallen, plezier krijgen in bewegen en gezond leren eten & drinken.
 • Leefstijlcoaching, voor mensen die problemen hebben met bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning. De leefstijlcoach van Formupgrade helpt u met het oplossen van uw probleem.
 • Diëtist. Begeleiding met voeding onder andere bij overgewicht, ondergewicht, Diabetes, COPD, Obesitas, Darmproblemen, Zwangerschap, Sport en Hart- en Vaatziekten. Wist u dat u recht heeft op 5 behandelingen volgens uw basisverzekering?
Heeft u interesse in het Sporten bij Formupgrade, of in Fysiotherapie, X-FITTT, Leefstijlcoaching of Diëtist, neemt u dan contact op met Formupgrade. De contactgegevens staan hierboven en anders op 

WWW.FORMUPGRADE.NL

WWW.X-FITTT.NL
Ook onze vereniging is op zoek naar mensen (leden, ouders van jeugdleden, maar zeker ook mensen in de kennissensfeer ) die ons op gezette tijden willen helpen met een aantal activiteiten. Dat kunnen incidentele activiteiten zijn, bv het helpen bij een toernooi, maar ook activiteiten die een wat meer structurele inzet vergen. Vaak is die structurele inzet overigens niet meer dan een of twee uurtjes per week.

Concreet zoeken we mensen voor de hieronder genoemde activiteiten. Heb je interesse, wil je meer informatie of heb je iemand binnen je netwerk die interesse heeft, stuur dan een berichtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Evenementen & Activiteiten

Alle evenementen en activiteiten binnen de vereniging zijn ondergebracht bij de commissie Evenementen & Activiteiten.

Of het nu gaat om bijvoorbeeld het jeugdkamp, het oliebollentoernooi, de Vriendenloterij of Grote Clubactie, de loterij bij H1, de organisatie en uitvoering vindt binnen deze commissie plaats

We zoeken mensen die het leuk vinden om een keer te helpen bij een dergelijke activiteit of een evenement mee willen helpen organiseren. Alle hulp is welkom, eenmalig of periodiek!!!

 • Medewerker Evenementen & Activiteiten
Als medewerker Evenementen & Activiteiten bedenk je met je collega’s niet alleen leuke activiteiten maar je werkt ze ook uit en organiseert ze/helpt bij de organisatie ervan.

Tijdsindicatie: 1 uur per week; tijdens de activiteit 1 tot enkele uren per activiteit

 • Helper bij een evenement of activiteit
Je helpt bij de uitvoering van een bepaald(e) evenement of activiteit. In de voorbereidingsfase kun je uiteraard meedenken over opzet.

Als medewerker Evenementen & Activiteiten bedenk je met je collega’s niet alleen leuke activiteiten maar je werkt ze ook uit en organiseert ze/helpt bij de organisatie ervan.

          Tijdsindicatie: 1 uur per week in de voorbereidingsfase; tijdens de activiteit 1 tot enkele uren per activiteit

  
Vrijwilligerscoordinator

Een vereniging valt of staat met de inzet van vrijwilligers.
Binnen DFS Arnhem is dit niet anders en kunnen we altijd extra handjes gebruiken.

Om dit vanuit een centrale plek in goede banen te leiden, hebben we een Vrijwilligerscommissie in het leven geroepen.

Een keyfunctie hierbij is die van vrijwilligerscoördinator.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Stelt samen met het bestuur het vrijwilligersbeleid op
 • Implementeert dit beleid binnen de vereniging
 • Maakt een ‘vrijwilligersplanning’ waarin de (toekomstige) vrijwilligersbehoefte van de vereniging staat beschreven en welke acties nodig zijn om deze in te vullen
 • Beschikt over het overzicht van alle (openstaande) vrijwilligersfuncties, inclusief de daarbij behorende functie-omschrijvingen
 • Is eerste aanspreekpunt voor (potentiele) vrijwilligers
 • Stimuleert dat bij de taakinvulling zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de wensen, motieven en mogelijkheden van de vrijwilligers
 • Stimuleert in dat kader dan ook maatregelen die gericht zijn op de waardering van de vrijwilligers.
Gevraagde vaardigheden
Uiteraard enthousiasme en mensgerichtheid, maar daarnaast ben je pro-actief en heb je overtuigingskracht.

Benodigde inzet
 • Gemiddeld 1 a 2 uur per week. In de opstartfase zijn echter meer uren noodzakelijk.
Commissie Senioren

Een goed contact vanuit de seniorenteams richting bestuur en omgekeerd is voor beide partijen wenselijk. En omdat we binnen de vereniging werken met 3 categorien seniorenteams (herenselectie – damesselectie – breedtesport & recreanten), elk met hun eigen wensen, hebben we besloten om voor elke categorie een aanspreekpunt te benoemen.

Deze aanspreekpunten vormen samen met de coordinator Senioren de Commissie Senioren.

Voor de volgende functies kunnen we hulp gebruiken:

- Coordinator Senioren

Als Coordinator Senioren behartig je – samen met je mensen – de belangen van alle seniorenteams binnen de vereniging.

Je onderhoudt periodiek contact met de trainers, coaches, begeleiders van genoemde teams en pakt afgegeven signalen op indien nodig. In geval van technische onderwerpen werk je nauw samen met de Commissie Technische Zaken

Je maakt onderdeel van het bestuur uit (vergaderfrequentie maandelijks)

 • Contactpersoon Herenselectie
Als Contactpersoon Herenselectie ben jij het eerste aanspreekpunt voor de herenselectie (Heren 1 en 2)

Je onderhoudt periodiek contact met de trainers, coaches, begeleiders van genoemde teams en pakt afgegeven signalen op indien nodig. In geval van technische onderwerpen werk je nauw samen met de Commissie Technische Zaken. Samen met de coordinator Senioren bepaal je of zaken in het bestuur aan de orde moeten worden gesteld.

 • Contactpersoon Damesselectie
Deze functie is identiek aan die van Contactpersoon Herenselectie, alleen toegespitst op de Damesselectie (Dames 1 en 2)

 • Contactpersoon Breedtesport en Recreanten
Deze functie is identiek aan die van Contactpersoon Herenselectie, alleen toegespitst op de seniorenteams die niet vallen onder selectieteams

Tijdsindicatie: 1 a 2 uur per week.

Kassateam Heren 1 en dames 1

Bij de thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1 worden toegangsbewijzen verkocht. Dat gebeurt door de medewerkers van het kassateam. Dit team kan uitbreiding gebruiken.
We zijn dus op zoek naar:

 • Medewerker kassateam Heren 1 - Elderveld
je bent samen met een collega verantwoordelijk voor de kaartjesverkoop tijdens de thuiswedstrijden van Heren 1. Je houdt het aantal verkochte kaartjes bij en maakt na afloop van je kassadienst een financiele verantwoording van de binnengekomen gelden.

Je zorgt ervoor dat de kassa minimaal een half uur voor aanvang van de betreffende thuiswedstrijd bezet is en blijft zitten tot aan de start van de 2e helft.

Tijdsindicatie: ca 2 uur per wedstrijd

 • Medewerker kassateam Dames 1 – Rijkerswoerd (en soms Elderveld)
je bent samen met een collega verantwoordelijk voor de kaartjesverkoop tijdens de thuiswedstrijden van Dames 1. Je houdt het aantal verkochte kaartjes bij en maakt na afloop van je kassadienst een financiele verantwoording van de binnengekomen gelden.

Je zorgt ervoor dat de kassa minimaal een half uur voor aanvang van de betreffende thuiswedstrijd bezet is en blijft zitten tot aan de start van de 2e helft.

Tijdsindicatie: ca 2 uur per wedstrijd

Kantine Elderveld

De kantine is een belangrijke inkomstenbron voor de vereniging. En daarnaast ook het thuishonk van de club. Ook wijkbewoners maken er regelmatig gebruik van.

Met betrekking tot het runnen van de kantine zijn we op zoek naar de volgende handjes
 • Medewerker kantine
Als medewerker kantine ben je eerste aanspreekpunt voor een of meer van de aandachtsgebieden die spelen rond de kantine. Bijvoorbeeld voorraadbeheer of bezetting.

Tijdsindicatie: varieert per aandachtsgebied: 1 a 2 uur per week
 • Bardienstmedewerker
Als bardienstmedewerker zorg je voor de verkoop van drankjes en hapjes aan de aanwezige klanten. Een enkele keer alleen, maar meestal met een collega.

Heb je nog nooit achter de bar gestaan, geen nood, want je wordt uitgebreid ingewerkt.

Tijdsindicatie: 2 uur per bardienst (in overleg zijn langere diensten mogelijk bv een dagdeel)

Over ons

DFS Arnhem is een sterke vereniging in Arnhem-Zuid, met een aanbod in alle leeftijdscategorieën, zowel in de prestatieve als recreatieve sfeer. DFS Arnhem is een fusievereniging ontstaan uit AHV Swift en AAC 1899.
info@dfsarnhem.nl
+31 6 30272942

Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?